Zile de tineret şi workshop

 

Ultimul eveniment marcant din cadrul programului 89 RETRO este întitulat „Zile de tineret și workshop”, care a avut loc la Timișoara în perioada 14-16 decembrie. Participanții – tineri interesați de comemorarea revoluției din 1989 – au avut șansa să participe la evenimente legate de această comemorare: conferințe, club de presă revoluționar, expoziții sau gală comemorativă. Luni, în 14 decembrie au putut participa la Marșul memorial vizitând cele mai importante locații ale revoluției.

Obiectivul programului a fost acordarea șansei de întâlnire în persoană cu personaje importante ale revoluției, procesului de democratizare sau vieții politice. Pe lângă participarea la program în cadrul unui workshop, sub conducerea unor experți invitați au putut discuta despre cele auzite. Nu toate evenimentele sunt organizate de Fundația noastră – organizatorii programului zilei de marți sunt Fundația Participatio din Oradea, Fundația Diaspora din Timișoara și Societatea Timișoara –, însă obiectivele propuse sunt în consonanță.

Printre invitații noștri s-au aflat Somogyi Attila, președintele Uniunii Organizaţiilor de Tineret Maghiare din România și Sándor Krisztina, liderul Consiliului Tineretului Maghiar