Descrierea proiectului

 

1989 este un an istoric. Este anul reuniunii Europei, anul victoriei democrației și a statului de drept asupra tiraniei. Pentru noi – timișoreni, locuitori ai României, ai Europei Centrale și de Est – este anul Revoluțiilor, anul când ne-am luat soarta în propriile mâini.

Fundația Integratio, în concordanță cu cele trasate în statutul său, organizează un program în memoria Revoluției din România, implicând o serie de evenimente sub egida proiectului întitulat 89 RETRO. Evenimentele sunt finanțate de Comisia Europeană, programul Tineret în Acțiune și au ca obiectiv comemorarea evenimentelor care au condus la decăderea comunismului. Pe lângă acest lucru este important și implicarea și impulsionarea tinerilor pentru a-și prezenta părerile despre acest eveniment istoric.

Pentru a atinge aceste obiectiveFundația noastră a organizat o serie de evenimente legate de aniversarea revoluției de la 1989:

  • Muzeu mobil despre comunism și muzeu virtual pe DVD
  • Decembrie 1989 – în amintirile familiale – concurs de oral history
  • Structurile societății – joc de simulare pentru tineri
  • Zi comemorativă de tineret și workshop
  • Marș comemorativ revoluționar
  • Blogul „Comunismul meu” – concurs de animație și scurt-metraj

Această pagina prezintă toate evenimentele din cadrul programului 89 RETRO, atât în mod textual, cât și audio-vizual. Pentru mai multe informații vă rugăm contactați Fundația Integratio prin telefon (+40-256-435504) sau prin e-mail: integration.foundation [arond] gmail [punct] com. Programul este finanțat de Comisia Europeană, programul Tineret în Acțiune.