Partnereink

 

Jakabffy Elemér Alapítvány, Románia

A Jakabffy Elemér Alapítvány célja egyrészt szeminárium- és olvasótermi szolgáltatás (25-30 férőhely), másrészt egy olyan dokumentációs központ, politológiai és jelenkor-történeti háttérintézmény kialakítása, amely a romániai magyar kisebbség történetére, valamint a rendszerváltás utáni időszakra nézve gyűjti és szolgáltatja az információkat kutatóknak és tudományos intézményeknek, civil szervezeteknek. Az Alapítvány a kolozsvári magyar társadalomtudományi kutatás és képzés dokumentációs hátterét teremti meg rendszeres kutatási munkamegbeszélések, előadások és továbbképzések szervezésével, valamint kézirattárának, folyóirat-gyűjteményének és társadalomtudományi kézikönyvtárának folyamatos bővítése és kutathatóvá tétele által. Továbbá kiadója a Magyar Kisebbségi című társadalomtudományi folyóiratnak.

 

Magyar Ifjúsági Tanács, Románia

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) a romániai magyar ifjúság érdekegyeztető, érdekvédelmi és képviseleti testülete. A MIT a romániai magyar országos (szakmai, vallásos és más) ifjúsági szervezeteket tömöríti. A MIT tagjai kizárólagosan civil, tehát nem politikai ifjúsági szervezetek, azonban esetenként időszerű társadalmi és politikai kérdésekben is állást foglalnak. A MIT 1995-ben a teljes romániai magyar ifjúságot képviselő ernyőszervezetként jelent meg.

 

Politológiai Párbeszéd Társasága, Magyarország

Az Egyesület célja a magasabb színvonalú magyarországi politikai kultúra ápolása. Ennek keretén belül pedig a más szervezetekkel való párbeszéd folytatása, a társadalomtudományi tapasztalatcsere folytatására, tudományos kutatások koordinálása és támogatása, szakmai találkozók (szemináriumok, kerekasztal-beszélgetések, konferenciák, tanulmányutak) szervezése. A Politológiai Párbeszéd Társaság és az Integratio Alapítvány több programban is társszervező és partnerszervezet.